Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänskap

Vänskap
ett betalningssystem
där vi ömsesidigt
manipulerar varandra
via belöningscentret

Vänskap
en expansiv smitta
som ständigt går
utöver sig själv
i törsten efter
nya infallsvinklar

Vänskap
en duism
som värnar om
och upprepar
det bestående
i tron att alla
speglar alla
lika

vänskap
ett barn
som skapar det
som nyss inte fanns
som om det redan funnits

vänskap
ett sandslott
invid det stora havet

en vilsegången
som hittar hem

nakna tår
i solvarm sand

en klippt nagel
som liknar ett leende

ett smuts
på en klippt nagel

ett nagelband

ett avklippt
vänskapsband
avskedshand

vanskapt
vänskapt
välskapt

funnen
med munnen
i brunnen

en törst
som dricker sig själv
ur den kosa
som är

du
du




Fri vers av Petter Wingren
Läst 655 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-31 06:28



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vänskap kan vara en sorglig historia, som tar slut, när två blir för olika. Men också det värdefullaste, näst efter kärleken. Dina infallsvinklar i dikten sätter ord på detta.
2017-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren