Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stäng av respiratorn

 

 

Vår leda den blev till ett damoklessvärd.

Vi skildes vid vägskäl nånstans i vår värld.

och nu vi allena får styra vår färd.

Jag väljer egenkärt enklaste vägen,

du trummar på både flitig och trägen.

 

Tvåsamhet som enbart finns för att finnas

tjänar man bäst på att fortast kvickt mista.

Vårt öde stod länge bland stjärnorna skrivet,

men jag skall för jämnan, ja, dagligen minnas

ditt namn som jag fordom i barken sågs rista:

Kvintetten av bokstäver bildade Livet.






Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-31 12:46



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Den ibland sorgesamma kärleksaffären med livet skildrar du som ingen annan ! Stor kärlekssorg i denna text !
2020-06-28

  Alexius Sjöberg
Den barken kan vara svår att rista i. Den här dikten berör mig. Tack för den!
2017-01-31

  Öknens Ros VIP
livet, vad är väl det om inte en evighets
resa mot döden?
2017-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP