Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det händer igen!

 

 

 

Tysklands Angela Merkel

och Sveriges Stefan Löfven

träffades i Stockholm.

 

För att utbyta

goda relationer mellan

Tyskland och Sverige!

 

Känns det igen

från 1930 talet

och andra världskriget?

 

Det händer igen!

 

??????????????????????

 

En gammal tysk dam i Sverige 

sa en gång.

"Det behövs bara att någon höjer

en tysk flagga

så marscherar tyskarna igen!"

 

 

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av M M Mannheim VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-02-02 00:25



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Till Bo ochnandra Nu var det menat som jämförelse mellan Tyskland som under 1930 talet rustade för krig och utrotande av det judiska folket. Som under andra världskriget gjorde detta. Och ett Sverige tillätt det hända. Visserligen sägs det att svenska politiker höll Sverige utanför förödelsen. Men det är en politik som kan diskuteras om den var rätt.

Vi lät ju ändå nazityska soldater och förnödenheter att passera genom vårt land. Vi hade ett kungahus som var tyskvänligt. Vi försåg Nazityskland med stål och annat.

Visst skulle vi önska att alla världens länder kunde "umgås på ett normalt sätt." Vilken politik som helst och vilka länder som helst med en politik som inte alla håller med om måste vara beredda på att få både motiverade som omotiverade påhopp. Och motiverat eller omotiverat ska de kunna försvara sina handlingar.

Nu var inte meninge med min text att vara en artikel i någon media utan en text skrivet av en poet, jag tillåts kalla mig det. Så jag har min konstnärliga frihet att uttrycka mig såsom jag har gjort Du har också all rätt att ha en åsikt.

Sen ska en kommentar vara konstruktiv och inte vara angrepp på en person som utnyttjar sin konstnärliga frihet.


2017-02-02

  Bo Himmelsbåge
Att jämföra Angela Merkel, med den psykopatiske massmördaren Hitler,
är minst sagt, väl grovt...!
Ska inte vänligt sinande nationer,
som Sverige och Tyskland, kunna umgås på ett normalt sätt, utan att få sådana här omotiverade påhopp!
Befängt!

2017-02-02
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP