Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningsduk~~

Midnattsblå
skymningsduk
av vävda stjärnor
strålar genom
med gyllne trådar

Tidig morgon
Middagskväll

Snart vet nog ingen
Är det tidig vår
eller återkommande höstluft

Vi andas tidig försommarkväll
Och asfaltsheta höstromanser
på en och samma gång

Ser gyllenlöv
i varandras ögon

Ser stjärnor som glöder
Och droppar som blöder
(längst med duken)
likt regnbågskristaller eller halvmånens silver

klingar till
igenom sinnet
andas liv

på denna midnattsblåa
stjärnstråksduk
med glödande ljus
i dubbla atmosfärer
med skymningsmörker
och andetag av ljus




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 349 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-06 16:47



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
du målar vackra bilder
2018-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman