Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla Hjärtans Dag 2017.


Min Käre Valentin


Min käre Valentin!
Säg, vart tog du vägen?
Du ville ej va´ min.
Fast, jag var enträgen!

Du va´ den sötaste
bebbe jag dittills sett.
Den da´n, den blötaste,
som Ödet mig berett !!

När jag förstod att jag
aldrig dig skulle få,
förmörkades min dag --
å jag brast ut - i gråt !

Det kändes som ett svek.
Ej hjälpte argan list!
Trodde, genom din Lek, ---
att jag min Framtid mist!

Jag såg på din frilla,
att du gjort henne glad!
Polletten, den trilla´
ner i denna Ballad ..

Ni kände, nog, Lycka
i många, långa år !
Sig en Make knycka, --
är ingen metafor !

Vill inte mer tjata
om lirar´n Valentin.
Du på Mammas Gata
går, å är -knappast- min!

De Yttersta Tider, -
kommer med Sol & Vår !
De Otrogna strider, -
- å mot Undergång -- går !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 478 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-02-14 14:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark
2017-02-16

  överlevaren VIP
Ja kärleken är inte lätt att greppa....eller förstå sig på!
2017-02-14

    ej medlem längre
Att bli sviken på kärleken är inte lätt! Minnen finns alltid kvar...
2017-02-14

  bumerang

Spännande text och så bra gungkänsla.

2017-02-14

  Solstrale VIP
Synnerligen bra, veterligen den bästa om olycklig kärlek... Wow-känslan infinner sig för rytmen i detta stycke...
2017-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om obesvarad kärlek!
2017-02-14

  ULJO
Den var bra den
2017-02-14

  Salvation Pepper
"om lirar´n Valentin."

Så du skriver!
2017-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf