Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är en fingerfläta med dagar

Vi skrev en roman -
på bara en handfull med sidor.
(Och ekande rader)

Vi skrev boken - med poesi.
Då fick den åter plats.
I allting som vi sagt.
I allting som vi skrev.
(och rev - dit ända bort)

~

Vi levde ett liv -
på bara knappt
en fingerfläta med dagar.

Vi levde det livet -
som om det varit lyrik!
Då fick det åter plats.
I allting som vi gjort.
I allting som vi haft.

I det stora lilla som vi känt
och det hemliga som har hänt.

I det livet som vi levde
i en liten fingerfläta med dagar.

Bara.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-17 19:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart filosofiskt. Fingerfläta tycker om nyskapandet. Känns lite mera nu.
2017-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman