Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En Flick - Vän - För Livet


En Flicka - En Vän - För Hela Livet

Beroende på kön
ålder sexualitet
sensualitet
sinnelag
och livskonstant

en flickvän
kan vara

vännen för livet
ens största älskling
ögonstenen
darrande ute på fingret
största hjärtevännen

eller fränden i själen
syskonsjäl och omvänd spegel
utan några freudianska babbel - trubbel
bara Platon och Sankt Valentin
en tvilling för livet
som har kommit till
med en annan broders mamma

En flickvän -
kan vara något mera
än bara en flicka
och enbart en vän

även det stentunga trasselsamtalet
och svåra mötet
som ett armband nästan hela livet
en närvaro i sorgen
en lättande hand i glädjestunden

varje flickvän
snart oändligt gammal eller ung
90 år eller så
8,3 och 38 bast

ett evigt barn
och visdomsgammal
som liksom detsamma
eller allt kastat om vartannat

Ett flickebarn!
nästan för stort för denna världen

ofta samtidigt änka och älskling
för någons hemliga affärer
med pengar och hjärtan
som ryker i brand

Allt det här - och ännu mer
en flickvän Är

kan vara bara
nära
obegripligt fjärran

bära
stödja
hålla
drömma

precis alltid missas
tappas bort

och sedan åter finnas
någonstans
på andra sidan världen
efter 24 år (o så)

så stor och liten
som en flickvän
ändå bara kunnat vara




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-18 17:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ömt och otroligt tankarna flyger
2017-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman