Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berusad på känslor

Att känna sorgen
helt fullt -
darra fram på
skaka till
skälva innanför
hulka
slå omkull
med världens -

Att känna nånting (alls!)
helt och fullt -

glaset fyllt
till brädeden höjden
botten
kretsen runtomkring
finns ingen chans
att komma ur
vare sig man vill

före man druckit
och blivit så full

berusad - berusad
på en känsla helt fullt

inte en chans---?
frysa ner glaset?
hälla över i andra?
spilla ut?
vars och åt vem?

Det är ju jag själv...
det är ju mitt eget liv!
mitt eget känsloliv
som jag dricker och spiller
spiller helt ut

Men att spilla ut -
i tårar famnar
i vredesutbrott
i kaotiska rörelser
med sinnelägen
när orden och fingrarna
börjar att finnas precis överallt
(men aldrig just här)
med något slags
förvridet ansiktsuttryck
som jag knappt kunnat trott
att jag gjort!

behövde se bevisen
i mobilernas bilder
på tusentals skärmar
(förbaskat! förbaskat!)
när jag stänkte ut
istället för
att bara hålla mera inne

trodde det var
såg ut som en annan
hade just slutat-
hade just bara börjat-

satt fast i det sifferlösa måttet
med hålet
en ursprungskänsla
bottenlös
nästan evigt hög

glaset växte och blev högre
ju mer jag drack
eller spillde ut
det brusade och bubblade
fräste blänkte
och skummade stänkte dränkte
ut över kanten

och jag drack
och jag drack
och jag drack

tills jag inget mera
hade kvar
av nånting alls

tills jag bara
hade kvar mig själv
i detta glaset

helt full
och tom




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-21 15:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är läkedom att gråta
det visar på styrka att känna djupt
2017-02-21

    ej medlem längre
Plågsamt
2017-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman