Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon köpte en plastgitarr--Åt en rockstjärnas hemliga drömmar

Köpte en plastgitarr -
åt en rockstjärna
supermusikalisk
fingerfärdig människa
hjärtevän

Köpte en plastgitarr -
åt en rockstjärna

och nu är den gitarren
en rockstjärnas
favoritägodel

fast den ej går att spela
utan att låta
som orkestern
i ett barnkammarrum

så har han ändå
lyckats den att spela

tog en månad
tog ännu flera

men nu låter en leksaksgitarr
i rätt händer
nästan bättre

än alla andra instrument
som någon kan spela
stämd eller ostämd -
det gör detsamma
fingret och sinnet
är ju flerdubbelt stämt
liksom strängarna i bröstet

så nu spelar han
ibland på klubbar och scener
med en leksaksgitarr
låtsas vara en liten gimmick
tillfälligt andetag
i skränande vrålande
elektriska sssprakande trådar
och finstämda noter som
skrålar dånar
och vrålar

låtsas vara ett humorinslag
men ändå ändå
den låter bättre
än nästan alla andra strängar
utom dom
runtom
hans eget hjärta
själsliga band
livssymfoni

Ja! Hon köpte en plastgitarr -
åt en storstilad rockstjärna

Nu är den gitarren
vår egen rockstjärnas
hemliga favoritägodel

just för att den gavs -
ifrån hela hennes hjärta
med strängarna emellan
deras två hjärtan
deras dubbla liv

med fingrar själar och sinnen
darrar den fram i brand

mitt emellan
deras ohörda hjärtan
som två strängar och en




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 224 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-21 15:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oh denna var oändligt vacker
berör liksom himmelstråden sparar den
2017-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman