Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädkirurgen - Vid det 700-åriga trädet

Trädkirurgen,
har snart ägnat ett halvt sekel
har snart ägnat ett helt liv

till att försöka förbättra
rädda och läka
(krama och älska!)
detta 700-åriga träd -

Från väta och bränder
småkryp och djurbett
maskspår och svampar
parasiter och hundra andra saker.
Hårda vintrar, tunga vindar
som stampar fram
över dess hud.

Trädkirurgen -
har just kapat av
500-åriga grenar,
så att 600-åriga grenar,
ska kunna fortsätta
växa och förgrenas -
upp - ut - över
det 700-åriga trädets
alltmer böljande rygg.

Trädkirurgen,
har lossat av så många andra
små och stora saker
runtom trädet -
så att det 700-åriga trädet,
ska lyckas få nog mycket sol
för bara ett litet år
av nästan sjuhundratvå.

Trädkirurgen -
har lappat och lagat,
med mossa och lera,
med stenar och lavar,
och tusentals andra
små fingerfärdiga saker -

Högteknologier,
lågteknologier,
underjordsmaskiner,
hemmagjorda manicker,
märkliga saker som blinkar
och sprakar och skramlar,
och makalösa paranormala instrument.
Som om forntiden och framtiden
kunde mötas precis här.
I trädets oändliga skugga.

Trädkirurgen!
Växtdoktoren,
Skogsshamanen,
i den mossiga läkarrocken,
liknar nu nästan mera ett träd
än vad nånsin
detta 700-åriga träd -

en gång själv
här på jorden

då världen var ung
och träden var gamla
(hade gjort)

när nu världen själv är gammal
medans träden är så unga

då det har blivit extra viktigt
att kunna bevara
ett sånt väldigt gammalt träd
som bara just detta
(700+åriga träd)

så att även dom unga
kan känna tyngden
av det som är vackert och gammalt
här i livet

så obegripligt gammalt
innan dom själva
har blivit för gamla
för att helt kunna se
precis vad det är
detta träd
hur det sträcker sig upp
hur det verkligen mår

eller om det ens längre
står kvar

där det alltid har stått

sedan 700 vårar
plus och minus något litet till




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 409 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-22 16:46



Bookmark and Share


  Feminaz
En text att vårda och läsa om och om igen. En medicinkur för den rastlösa nutidsmänniskan som rotlöst konsumerar i samtiden!
2017-03-05

    ej medlem längre
Vårda och bevara historiens gryning...
intressant och bra text :)
2017-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman