Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repriserad och uppfräschad: Ibland önskar jag att jag hade en tro, bara för att kunna gå ut på ängen och rikta hagelbrakaren mot skyn och peppra skiten ur Hen Som Bestämmer. Men jag kommer alltid på att jag aldrig skulle ha råd med så mycket ammunition.


Jesus Iskariot

 
O Store Gud, ditt jävla svin, kom visa upp din nuna,
så jag kan ta din treudd och plantera den däri,
och rista in i blicken din en hätsk men ärlig runa:
"Här vilar det ett as som närts av lögn och hyckleri!"

O Herrejävlar, krök din rygg, jag kastar första stenen,
ej utan synd, men fri från spärrar, allt tack vare dig.
Kom halta med din bockfot och med svansen mellan benen
och huka under hånskrattet som blixtrar ut ur mig.

O Herre Gud, om du din blick mot mig för en gång riktar
[i stället för att navelskåda ditt förgyllda skrev]
ser du mitt dragna vapen som jag styvt emot dig siktar.
Mot pumphagel så hjälper föga bön och avlatsbrev.
 
O Fader vår, som är i Sodom, fejsa vad du skapat:
Din avbild måste du väl tordas möta tête-à-tête?
Men hade vi ett släktband är det sedan länge kapat,
för dö skall du allena, ja, i ensamt majestät.

O Store Gud, min navelsträng jag knutit till en snara,
så kom tag plats på scenen vid min solkiga schavott,
och häng kring halsen denna blåa, blodiga tiara,
ty skörda stormen måste den som stormen ock har sått.





- - -




"I've never been insulted by hateful satanists for not believeing in their devil. Only by loving Christians for not believing in their God."

/ Ricky Gervais

 




Bunden vers av Judas Ekholm VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-23 21:30



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Rasande, rytmiskt och tonsäkert!

2017-02-23

    Pessimistpoesi
Din poesi genljuder i mitt inre. Tack.
2017-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP