Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måla världen blå

Om jag kunde måla
hela världen blå
vore livet lättare
att hantera då

lättare
att välja
lättare
att svälja

lätt att
känna igen
slippa
mångfalden

blåmesar
var alla fåglar
blåvalar
fyllde
varje hav

liksom
blåmusslor
fyllde stranden

blålera
varje grav

om jag vågar
fråga
hålla någon
hårt i handen

vad själva ljusets
låga
kommer av

kan jag höra
någon svara

ingen fara
på färden
hela världen
är blå

solen är ett fruset
blåljus
du kan lita på
gömmer allt
i dimridå

den polisiära
åtgärden
kan jag inte
alls förstå

mänskokryp
är fasligt små

då ser jag här
helt nära
något
litet sött
som talar sprött

mitt blåmärke
är det enda
jag kan använda
som är rött




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 382 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-25 10:41



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Verkligen en bra skarpsinnig poesi!
2017-02-25

  Larz Gustafsson VIP
Tyvärr är svensken i gemen väldigt snabb med att kritisera polismakten.
Själv skulle jag vilja att polismakten verkligen slog till hårt och lärde sig att sikta bättre.
Kastar man sten mot blåljuspersonal är man asocial och ska behandlas därefter.
2017-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren