Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åh Mars!

Åh Mars!
Både en himmelsk planet
och en helt egen månad
långt nere på jorden
högt upp över himlen.

Med två ärriga månar
(som blickar och strålar)

Och även två jordsnurr
i sitt enda år.

Ramat in
av två stycken månar...
var och en
som kanske också sin egen
lilla månad
där nere på marken av Mars.

Krigsguden Mars!
Himlasfären Mars!

Har du kanske namngett
en extra månad
inte bara här på jorden
men någonstans
där borta på Mars?




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 155 gånger
Publicerad 2017-03-01 08:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman