Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Där jag slutar med en kursiv parafras på Runebergs Lotta Svärd)


Minnesbild och Kärleksförklaring till svunnen generation

 

Jag har en minnesbild.
där jag ser en man.
Märkt av det hårda livet.
Knotig, stel och krokig
visar han sitt ansikte.
Ett gammalmansansikte.
Fårat och ärrat av villkor
som vi knappt kan drömma om.

Jag ser också en kvinna,
tärd av arbete och mångbarnsfödsel,
sitta vid sitt köksbord.
Med en sockerbit mellan läpparna
i den till synes tandlösa munnen,
och tillsammans med en grannkäring,
dricker de kaffe-på-fat,
njutande enda avkopplingen på dagen,

Dock
Ingen ovanlig syn.
Bara en bild från två generationer tillbaka.
På de som utan att klaga,
bara höll käft, bet ihop
och byggde Sverige.

Pärlor var de på livets stråt,
ja, äkta var de också,
Något tålte de skrattas åt,
Men mera hedras ändå.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-01 13:24

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Fin association utifrån Runebergs ord
2017-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Dessa människor var ärliga, redbara och hårt arbetande.
Ett annat ord som kommer upp: samvetsgranna. Men det faller ju under "ärliga".

2017-03-01

  Minkki VIP
Vilken substans och kärlek i Dina ord!
Fattiga vore vi utan sådana minnen, de ger verkligen perspektiv på livet idag.
Kursiveringen får skön genklang hos oss i mellangenerationen. Värme i hjärtat ger Du läsaren, tack <3
2017-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson