Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Duns duns

När bollen
är i rullning
slår sig ingen ner
att reflektera

alla ser
alla vill
få spela mera

sekundutskurna
valstick bränns
spikskor
i voodoodockans
tidskropp

ingen säger
stopp

matad med
all jordens
foterfarenhet

spelar bollen
sig själv
i hemlighet
är själva
melodin

spelfördelaren
på eget sätt
i hett
och kallt

men speglar
spelaren
vars
vristklubba
vet
allt

om svar
och försvar
lag
och förslag

vad är strategin
och vad är felet

vet mer
än alla
kloka runda
skallar
samfällt
tänkt och gnällt

men äger
ändå inte spelet

bollens
studs
duns duns
är matchens
enda
intelligens

att vända
spelet
tänja
nuets skinntrumma
över varje
gräns

alltid vinna
med stuns
älskad och hatad
varje stund på dagen
av båda
lagen

se i motståndets
fotarbete
en väns

höra heta
andetagen

känna
det som
faktiskt känns

duns duns




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-07 06:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren