Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I mörkret hos dig - En serie texter som hör samman


I mörkret hos dig - Jag ser dig - del 5

En kall mörk kväll när du är på väg hemåt på en enslig gata sitter jag där och betraktar dig.
Föga anar du att du är bevakad.
Uppe på gatlampans topp sitter jag.
På långt håll har jag redan upptäckt dig.
Men du anar inget.

Jag har svårt att bestämma mig om jag är ond eller god.
Har ingen riktig känsla för det.
Kanske lutar det mot att jag i alla fall är av den ondare sorten…

Du har inte sett mig, för du har inte en tanke på att någon kan sitta på en gatlyktas topp.
Och skulle du mot förmodan ha upptäckt mig skulle du tro att du drömt… för ingen mer än fåglar sitter på gatlyktorna.

Du kommer släntrande närmare och närmare där jag sitter.
Jag kan se in i din själ och läsa dina tankar.
Men vad jag ser behåller jag för mig själv och för egna ändamål.

När du går förbi under lyktan kan jag inte låta bli att sträcka ut min stora vinge och den snuddar lätt vid din kind.
Förtrollad tittar du dig omkring men kan inte se någon eller något.
Mjukt berörd går du sakta vidare efter att försiktigt ha känt på kinden men din hand.

Jag ser att du tänker att du på något sätt måste ha somnat till och drömt under din ensamma promenad hem.

På plötsligt milt och gott humör där jag sitter, högt uppe på lampan, får jag för mig att jag ska blåsa lite stjärnstoft in i din själ.
Det kunde lika gärna ha blivit att jag svärtat ner din själ och sänt dig till avgrundens rand att kämpa för ditt liv.

För det onda och det goda kämpar fortfarande om platsen i min själ.


© Nina 2004-01-04




Prosa av Nina Warglycke
Läst 275 gånger
Publicerad 2017-03-07 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nina Warglycke
Nina Warglycke