Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgefloder - Glädjefloder - i ett hjärta

Sorgefloderna
och glädjefloderna

möts någonstans
på mitten

i en tårkanal

över spegelsjön

på väg mot
Marsstrandens järnsjöar
i evigt uttorkade baklängesstårar
har rostat ur på efter-livets
brustna sorgsna tårkanaler
över sten och damm

oh i venedigs
spegelblanka tårkanaler
genom det äldsta kvarteret
stiger Venus hastigt upp
i en gondol
ur världens hav
igenom tårarnas pöl
upp ur spegelsjön

där delad glädje och livssorg
i speglad dröm
så plötsligt möts
i vått och torrt
som Mars och Venus
på Venedigs gondoler
i vattengators spegeldukar
i soluppgångens regnbågshinnor
med himlarna ständigt upp och ner
när jorderiket
och andra slags riken
vänster gånger höger
i ett öga
i ett hjärtas mitt

där sorgefloderna
och glädejefloderna
möts någonstans
i världens center
i ögats mitt

i ett hjärtas pupill




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 155 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-11 00:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den var oerhört vackert skriven
sista raden mycket fin!!
2017-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman