Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En patetisk dikt - skriven i all hast, bland ett gytter av tjatter och motmänsklighet, på SJ:s mindre mysiga, skakiga regionaltåg. Så OM ni läser, ta fram skämskudden!


Döda havet

 

Jag bär ditt sjungande gruvhål till stranden;

renar det i kontaminerat havsvatten;

låter dig kallsupa in de gistna vågorna

som nonchalerar dig till drottning.

 

 

 

Solens sista klyfta, slukas av en glupsk skymning.

Vi plaskar runt - lika aningslösa som småbarn,

medan smekandet av Den Röda Knappen

får svampmolnet att eskortera oss mot ett svart Eldorado.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-12 20:16



Bookmark and Share


    Ægithalos
Jag tyckte inte att den var patetisk (om man med patetisk menar 'banal', inte 'känslosam'). Eller, lite kanske :)
2017-03-14

    Sefarge VIP
Den ultimat
Fallos symbol
Eruptionen?


2017-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP