Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårrus


det doftar vår, jord
ängens himmel ännu stjärnlös
trottoarernas torra grus glittrar 

lutade mot fasaderna står blundande
med färskt bröd i munnen
som har lätt att förlåta snö 

alla dessa helgon, dessa djur
med sitt fuktiga inre dricker ljus
som ormbunkar vecklar ut sig 

denna dag väger vi alla mindre än igår
mera barn, med ansiktena vända uppåt
mot den berusande som berusar 

det är så den kommer,
landar som en berusad pilfink
i våra törstiga händer

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 279 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-03-16 07:35



Bookmark and Share


  Nanna X
Oj vad denna dikt väckte min vårtörst!!
2017-03-16

  i af apa
tar till mig den berusade pilfinken
till mitt trängtande vårbröst!
2017-03-16

  TrollTörnTrappan VIP
Känner starkt igen stämningen, med det torra solglittret!

Härligt grepp med "blundande" som subjekt, brödätande varelser som påminner om oss :-)
2017-03-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Välskriven - Betryggande hantverk av EN som kan formulera sig - Här finns det både FLYT och tillräckligt DJUP !

Gillar !!!
2017-03-16

  alicja lappalainen VIP
Vacker hyllning till sol nästan som heliotaria och poet som Akhenaton dyrkande Aton.
2017-03-16

  Salvation Pepper
Berusande, berusande. Rinnande, flytande. Dikten är den kommande, flödande vårens alla ljus. Därför älskar jag: "trottoarernas torra grus glittrar"

Vårkänslan i dikten är mäktigt rik.
2017-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson