Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattens regnbåge. Sällsynt men existerande.


Månbåge

I mörka natten när fullmånen lyser, ej högt på himlen den står. Då när solens reflekterande strålar bryts i regnets droppar vänder jag mig om från månens skönhet och ser det vidunderligt vackra. I färgprakt så sällsynt en månbåge välver sig i mörka natten.




Fri vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-19 21:01



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Finns faktiskt ett officiellt namn.
Riktigt vackert.
Månregnbåge.

https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5nregnb%C3%A5ge

Det engelska namnet är dock Moonbow. Lätt att direkt-översätta till månbåge.
Gillar nog båda namnen.
Liksom jag gillar både solens och månens regnbåge. Fast på sina egna lilla sätt.
Nattens så trolsk och drömsk i stjärnespåren bland månens sken. Och dagens regnbågsfärgspel riktigt sagolikt vackert mot den blånande himlen.

Men den sällsynta månregnbågen. En syn... att verkligen ära... och minnas för livet. Om man någon gång ser den.
2017-03-25

  aol
Underbart fångar du en känsla i din fina dina dikt,
2017-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP