Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så länge vi har dumma, inskränkta idioter till medborgare så kommer vi att ha dumma, inskränkta idioter till politiker.


Politik - en kukmätartävling

 

Jag leker leken - spelar spelet:

Scary Boy, Dagens Dubbelmoral.

Skrynklar mitt nylle lik en disktrasa

och vrider ur det sista, salta samvetet

när bongens vinst kräver Sanningen,

orubblig som en överläkarharkling.

 

 

Gryniga droppar smälter sönder kinderna,

avslöjar Tjejtjusarens nya läderkläder;

får min tunga att helas till ord jag fördömt:

"Ärlighet", "uppriktighet", "respekt", "empati":

ord som får mig att kvävas av skräck...

skräcken att inte vara lögnens tjänare.

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-21 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP