Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min käre ateist

Min käre ateist
Vad trist
Att du ska se på livet så
Att tiden bara gå

Och ingen mening finns
När du blickar från din lins
Och inget rätt och fel
Men du gör dock din del

Men om det finns ett rätt och fel
För vems skull gör du blott din del
I nihilismens rike
Finns ingen som din like

Du tror att du vet allt
Men hjärtat är det kallt?
Ditt hjärta pumpar på
En dag det slutar slå

Vad tror du händer då?
Ett vilsamt mörker kommer på
En intighet vi nå
Tror du att det är så?

Du ser att allt förvandlas
När tingens slut har randats
En fjäril kom ur puppan ut
Ett nytt liv börjat - ej ett slut




Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-22 09:32



Bookmark and Share


  Ric
flock av får i hage står
samma hage som igår
herde kommer herde går
nya får i hage står.

en skapare kan jag tänka mig, men jag köper inga färdiga paket där småaktiga gudar leker sandlåda med mänskligheten ;P


2017-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP