Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Loda


Om din sol går i moll
över en kristallblå himmel,
låt då en röst av grus
röra vid dina drunknade ögon
och fiskmåsarna skära sitt gräs
utmed Nissans druckna silver. 

Tom Waits sjunger mig ett skepp.
Vågornas väg är min fader och moder,
syster och bror, flaskan och årens gång.
Träet ryser, stegrar sig, skälver, klyver –
jag dricker upp ända till botten,
surrar fast mig vid masten
och vi går ner. Glasmånen stiger åter
full vid horisonten.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 246 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-27 06:55



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vissa känslor kan man inte styra över, men visst har vi mycket att säga till om hur vi reagerar på det som händer...så blev mina tankar efter att ha läst din dikt...
2017-03-30

  Goraxy 89 Orion VIP
Helt otroliga strofer du kläcker som den: "låt då en röst av grus
röra vid dina drunknade ögon
och fiskmåsarna skära sitt gräs
utmed Nissans druckna silver."

Tom Waits som sjunger fram ett skepp - och glasmånen.

WOW !!!!
2017-03-28

  Anya VIP
Tycker om rytmen i din text. Den flyter på väldigt bra. Ser Nissans vatten och fåglar framför mig. vackert poetat. Andra stycket smärtar lite med flaskan, årens gång och drickandet till botten. Får mig att tänka på en nära anhörig med alkoholproblem.
2017-03-27

  i af apa
full av horisonter!
2017-03-27

  Salvation Pepper
"utmed Nissans druckna silver"
Utsökt.

Härliga känslor i diktens vågor.

"Träet ryser" ...



2017-03-27

  Nanna X
Vackert. Upp till botten! är ett fint slagord.
2017-03-27

  alicja lappalainen VIP
musik betyder mycket för själen.
2017-03-27

  objekt3
Psalmatiskt
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson