Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nix, inte Sartre...


Äcklet

 

Man kallar mig för Äcklet;

jag bär berättelser på min rygg,

på mina krumma, puckelryggiga skuldror:

legender som ingen längre tror på.

 

Jag pustar occ kånkar på en historia,

en forntid man numer förbjudit:

då man skall upptäcka hjulet igen,

i vilket jag - Äcklet - sätter käppar i.

 

Jag blästras med svordomar och invektiv,

jag tyngs av oket från den s.k. sämresorten,

men jag vet att en dag ser man upp till mig

oavsett om jag är Äcklet eller inte.

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-27 21:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP