Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(2014)


Aprilskämt

Allt är ett skämt, men ingen skrattar
Folk som bor på gatan, rika gapar
Fattiga, smutsiga lakan, ögonen i skyn
Medans plan kapas, terminaler bevakas
Orätt skapas, inget politiskt granskas
Lagen, lagar lilla landet lagom, det hatas
Jantelag, av de svaga, i spegeln betalas
Jaget som vi matar, de media pratat
Ingen som verkligen klagar, eller ansvarar
Åklagare sparkas, advokater försvaras
Rätten blir dömd, alla på linan svajar
Med våra fenor, vi blir mat för hajar
Medans vi ramlar, vi famlar, i mörkret vi samlas
Inget ljus i slutna tunnlar, vi fumlar
Ett spektrum av moderna neandertalare i Kumla
Vi fastna, unga, kriminellt tunga
Hundratals dårar, i orten byfånar, djungel kårar
När pantrar jammar, grenens tårar, de e kåda
Koda texten, budet konspirerades i trånga båtar
Inga indianer i båtarna, i lera vi knåda
Woodoo-dockor vållas, död vi sålla
Lokal konst är konstnärers låtar




Bunden vers (Rim) av Origa Rael
Läst 320 gånger
Publicerad 2017-04-01 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael