Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”Herr prosten talte: "Döbeln är en hedning, Förtappad är han evigt, om han dör”.


Som Döbeln vid Jutas II

 

Dikten här är existentiell
och för många kanske speciell.
Den handlar om stunden inför
och vad som händer när man dör?

När som livets låga blåses ut,
kommer då allt att vara slut?
Som när Edvalls bäcken rinner
rakt ut i havet och försvinner?

Av vad präster, imamer påstår
jag blott en liten del förstår.
Men för vad jag gjort, gudbevars
är jag beredd att stå till svars.

Likt Tomten uti Rydbergs dikt
står jag nu inför en svår konflikt,
men jag låter frågan nog bero,
då jag ej kan förmå mig tro.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-03 10:48

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Om liten skada blott en gör, får en vara tacksam i slutet en dör.
2017-04-03

  Minkki VIP
det synes mig Du skrivit Ditt edikt
2017-04-03

    ej medlem längre
Ett vanligt existentiellt dilemma du pekar på och med poetisk skärpa. Och jo, "Det är något med döden som inte riktigt övertygar"
2017-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson