Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ny.

Jag har fått en ny chef.

En tjej sa en kollega lite föraktfullt.

Vad kan hon om våran verksamhet? Frågade en annan.

 

Jag klarar inte av sådana situationer,

att analysera utifrån mina fördomar. 

 

Jag måste träffa,

prata och se

hur en människa är

innan jag säger något.

 

Vi är alla människor,

vi har alla varit nya någon gång.

Vi har alla stått där,

lite rädda

för vad som kommer hända.

 

Har vi inte en skyldighet

att ta hand om en ny?

 

Nu har jag träffat henne, 

hon är snäll, tycker om kaffe och är otroligt kompetent.

Det räcker för mig. 

 

 




Fri vers av ingenmening
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-04 22:51



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Helt rätt inställning, tycker jag! Och bra skrivet.
2017-04-05
  > Nästa text
< Föregående

ingenmening
ingenmening