Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I dagens samhälle talas det ofta om äganderätt. Inte bara till ting.


Ingen äger dig

 

 

 

Jag äger inte dig

Du äger inte mig

 

Vi har ingått avtal

att vara tillsammans 

 

men ingen av oss

äger den andre

 

Vi är två som

vid tillfällen

blir ett.

 

Allt vi gör sker i

samförstånd.

 

Insikter skapar

framtidsutsikter

 

Du, jag tillsammans

så länge vi båda tycker det är en bra idé. 

 

 




Fri vers av ingenmening
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-07 11:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Slaveri är att äga en annan människa - det är avskaffat.
Varje människa är sin egen herre
Kahlil Gibran har i boken Profeten sagt något klokt om "äktenskap"
älska varandra men låt det vara rymd i er samhörighet och låt himmelens vindar dansa mellan er. Älska varandra, men gör icke kärleken till en boja, låt den hellre vara ett rörligt hav melaln era själars stränder. Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare osv
2017-05-02
  > Nästa text
< Föregående

ingenmening
ingenmening