Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om ondskan

Ondskan är tung
krälar bland situationer och oförrätter
ideal och tillfälligheter
vilar i täckdiken och källare
uppgår i godheten
som lyser ovanom
har tvillingsyskon litet varstans
finns inte, finns
beroende på vems ögon.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-08 20:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra och poetisk definition på ondskan. Du har ju varit med ett tag och sett en del..
2017-04-08

  Larz Gustafsson VIP
Ondskan är ingen isolerad företeelse som inskränker sig till Breivik, Mangs och den här uzbekiske snubben.
Ondskan bor i oss alla. Människan är ond.
2017-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist