Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Politikerförakt är ingen dygd, det är en plikt...


Janusansiktet

 

 

Jag säger att vi skall hjälpa dem som är på flykt

men på vägen från Riksdagen välter jag deras pappersmugg

 

Jag säger att vi skall värna om miljön

men jag tar flyget dit det är gångväg

 

Jag säger att arbetarklassen är samhällets stöttepelare

men på vägen till jobbet trampar jag runt i nylagd cement

 

Jag säger att det är sexigt att betala skatt

men jag gör avdrag för sådant som ej existerat

 

Jag säger att vi människor skall hålla ihop

men flinar i mjugg åt sådana hippiefasoner

 

Jag säger att rädsla och fruktan är ett stort problem

men på mitt anonyma Twitterkonto sprider jag hat

 

Jag säger att ärlighet och empati är vad vi behöver

men jag ljuger för min fru om min tonårsälskarinna

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-13 18:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet.
Vi har alla en personlig skyldighet om att kritiskt granska allt som kommer från den så kallade "makten". Inte bara gapa och svälja allt som serveras.
2017-04-14

  Maria Marängsviss VIP
Exakt så. Och de ser det inte själva... höga på makten, alla dessa fartblinda dubbelnaturer... ett outtömligt tema tyvärr. Snyggt.
2017-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP