Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kors en grav

Ett kors en grav
kampen
mellan förödelse
och nyfödelse

ett kors en grav
grenen vi sitter på
har vi själva sågat av
vår flyktbåt har gått
i kvav

ett kors en grav
sanningens och
nådens hav
gå i land
upp på strand

med försoningens
vandringsstav
i hand

i fotspår
från segraren som föregått
med gott exempel

ett genombrott
in i de fria
trädgårdarnas
tempel




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-15 22:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint format till kloka ord, så sanna. Jag tycker så mycket om:

"ett kors en grav
grenen vi sitter på
har vi själva sågat av
vår flyktbåt har gått
i kvav"

Det är så det känns, verkligen.
2017-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren