Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avskalat - en haikukavalkad i påsktid

Låt skalen brista
följ dem inte i fallet
stanna i ljuset

En sprucken kruka
behöver inte lagas
men genomlysas

låt solen falla
svalkas i det djupa hav
för att lysa klar

Tappade byxor
placeras vid anklarna
för exponering

Avslöjad med brist
försök inte förklara
fortsätt att andas

Själens sårskorpa
lämnas säkrast helst i fred
tills den faller av

ut ur fågelbo
faller liten unge ner
och lär sig flyga

Tappat ansikte
behöver ingen söka
hittar alltid hem

Kärlek är en konst
som ingen kan behärska
bara tillåta

Tillåt hjälten dö
tron må falla ner i jord
för att bära frukt




Bunden vers (Haiku) av Petter Wingren
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-17 07:18



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastisk haikukavalkad, som förmedlar människans storhet och litenhet i hoppfull ton.
2017-04-17

    ej medlem längre
Många fina och tänkvärda haikus (heter det så?) här. Om jag ska välja ut en favorit (det är svårt) så blir det nog ändå den här:

"Själens sårskorpa
lämnas säkrast helst i fred
tills den faller av"
2017-04-17

  Stanley Rydell
Tillåtandets konst med
re-presenterande rubrik. Avskalat för att kunna genomlysas. Fin annandag påskmeditation.
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren