Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En allegori om våra årstider? Fan vet.


Utslitna träskor

 

 

det knarrade från hennes utslitna träskor

när hon mötte vårens först prisma i sin blick

och kunde hänga sin tvätt i torkvindan igen

 

 

svalorna flög lågt, men regnet hejdade sig

och livets harpa gnolade fram skillingtryck

sorgliga och sanna, hon noterade dem luttrad

 

 

så slukade sommaren våren, glupskt och girigt

och hon haltade till brunnen för att hämta vatten

med reumatiskt krokiga fingrar fyllde hon sin hink

 

 

 

åskmoln och ett straffande regn vittnande om höst

hon tog sig till brunnen, hon tog sig för hjärtat

och det knarrade från hennes träskor när hon lämnade in

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-20 13:37



Bookmark and Share


  Bo Lövhalka
En mycket bra text

2022-06-12

  Maria Marängsviss VIP
Så fint du gör henne synlig. Så många anmödrar som, liksom hon, knarrat genom livet i det tysta.
2017-04-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Du syr ihop årstiderna med ett kvinnoporträtt av äldre datum. Ett liv i det lilla, broderat med fint hantverk.
2017-04-20

    ej medlem längre
Ett stycke livsöde med både hopplöshet och styrka i.
2017-04-20

    Sefarge VIP
Ett känsla av Torgny S.
som skira stråk genom
Skaldestycket!
:)


2017-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP