Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(En tänkt forts. på molnspanarenss dikt ”Mogen man”, som han tidigare här på poeter har publicerat)


Tillägnad Molnspanaren - Hur gick det sedan

 

Bäste Herr ~molnspanare~ och bror
klåfingrigheten blev alltför stor
och jag kunde inte låta bli
att nu lägga mina fingrar i,
För Du sa ej hur det med arvet gick.
Om arvingarna därav något fick.
*  ***  *  ****  *  ****  *  ****

Vid hundrasex släkten tyckte:
”Nej nu är det allt för mycke.
Nu måste det för tusan ändå va nog?”
Men att gubben ta av daga
kunde tyckas övermaga
så en chock de fick när gubben plötsligt dog.

Och njutande i fulla drag
de yttrade med välbehag:
”Vår väntan var förvisso inte helt lätt,
men äntligen det nu blir av
att gubbfan hamnar i sin grav,
så att vi på arvet sen kan sätta sprätt”.

Men tyvärr hade han skrivit
testamente och där givit
order att UNESCO arvet skulle få.
Så när exekutorn tystnat
på vilken de stått och lyssnat,
svor de högt och valde att till krogen gå.

När sen sorgen dränkts i spriten,
fly förbannad, trött och sliten,
vacklar en försmådd på arvet mot sitt hus.
Av ruelse och sprit så full
att han ibland ramlar omkull,
med längtan stor att få sova av sitt rus.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-22 10:48

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Nisse med kavajen
Mustigt så det sipprar, på min ära. Men allvarligt talat ??
2017-04-22

  lodjuret/seglare VIP
Glömska kan komma på eget sätt, för annans kniv, eller av längtan såväl som just på fantasins sprätt. Gott rimmat och skrivet, trots en början skulle varit givet.
2017-04-22

    ej medlem längre
Tack för att du ville föra berättelsen vidare:-) Mustigt och roligt med en knorr. Påminner en del om visan om :"Åkare Lundgrens begravning" av Fred Åkerström.
https://www.youtube.com/watch?v=Hfc9scuMFUw

2017-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson