Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Italien

Jag ska hitta kraften
vid blicken av Maggioresjöns vatten.

Jag ska låta Medelhavets bris
smeka mitt ansikte.

Jag ska känna smaken
av Birra Moretti, 
av Vino frizzante.

Jag ska känna sommaren,
aromen av gelato di fragola

– jordgubbsglass.

Italien,
jag ska fånga värmen i din sol!

Allting ska jag bevara,
bära med mig hem …

föra över till en vän.

Hon behöver styrkan,
hon behöver näringen …

den jag vet att jag får av dig.




Fri vers av Lena K Nilsson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-27 16:33



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Längtar till Italien när jag
läser din dikt. Trevlig resa.
2017-04-28

  Ann V Åhsberg VIP
Låter skönt, ha det bra!
2017-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP