Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk om man kunde lyda sina egna råd


En småsak är ej storsak

Var småsak blir en storsak
I vardagen den grå
Livets nav blir en struntsak
Säg, hur kan det få bli så
Så stanna upp och tänk
Om du gått vill
Livets bud är kärlek
Det är därför vi finns till

Förändringar de skrämmer
Oss människor så små
Vi vet vad vi har
Men ej vad vi kan få
Så känsligt är det skedet
Våga ge det tid
Ha inte allt för bråttom
Och rusa bort ditt liv

Runt dig hjulet snurrar ständigt
Vart skede är beständigt
- Blir förgängligt
Kommer åter nästa år
Ja, vi sår
Men får vi skörda
Blir det mening av vårt id
Blir du nöjd i slutet
Har du utnyttjat din tid

Stanna och fundera
Blunda och tänk till
Är det lilla helt så viktigt
Och att det alltid blir som du vill
Kan du se det stora hjulet
Som snurrar runt alltjämt
Kan det bli bra ändå
Fast det ej blir riktigt som du tänkt

Så minns vad som är heligt
Sant och okränkbart
Låt det bli livets mening
Och igen du kan se klart

För en småsak
Är ej storsak
I Livets perspektiv
Kärleken är Livet
Är Navet
Ger oss Liv




Fri vers av Vindeblad
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-29 14:05



Bookmark and Share


  Tabac VIP
Hör musiken, vackert!
2017-04-30

  Janina Kaminska
Häller med David. Bra tankeväckande dikt.
2017-04-30

  DavidM VIP
Tänkvärd dikt med välkomponerad melodi. Fint.
2017-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Vindeblad
Vindeblad