Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Arkivet: (Förändringens starka vind har blåst Minns hur det var för 70 år sedan)


1: Maj

 

Sången
första gången
hördes från balkongen.

Ett tåg
jag kommer ihåg
på gatan utanför jag såg.

Rågade
av känslor lågade
för kapitalismens plågade.

Röda
fanor glöda
Socialismen stödja.

Sen i sal
hölls där tal
som det vore val.

Vid bord
sas högtidsord
för en trogen hjord.

Ämnet tömt.
Partiet hett berömt
Folk går hem – allt är glömt.

Ja så går
livet i gamla spår,
och folket ingenting förstår.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-01 10:07

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Socialdemokratin är i dag småborgerlig. Det gäller även Vänsterpartiet.
2017-05-01

  lodjuret/seglare VIP
Nu hann ju Karl och Ester, lämna kvar sina rester, av en måltid i april, för att de i maj vill, få till omstart via gester.
2017-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson