Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
går det att släppa sig själv fri? eller är det enklare att stanna i mörkret?


I de dimhöljda bergens land

hon är förövaren
förövaren är hon

vaknar i förtvivlan

efter en stund när hjärtat stillat sig

ser hon det klart

hon är barnet
barnet är hon

---
det klarnar nu
om hon vågar titta

går igenom
allt
igen

---
hon vaknar av att pulsen skenar

tidigare hade hon inte
vågat försöka återkalla
det som hände
i drömmen
i verkligheten
innan klarsynen grumlas
av dagen

men allt talar till henne

---
när hon sansat sig
ser hon

att hon faktiskt försöker hjälpa sig själv

om hon vågar möta
det mörkaste

kanske kan hon återta sig lite till

© Maria Marängsviss, 18 april 2017




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-13 16:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
existentiellt stycke om svårigheten i att...
2017-05-14

    ej medlem längre
En tuff process, men väl värd det.
2017-05-13

  i af apa
Väl beskrivet! Att möta sig själv är inte enkelt - men att låta bli, värre... tack!

2017-05-13

  Anya VIP
Att våga möta det mörkaste är nödvändigt för att bli hel...tänker jag när jag läser. De flesta av oss lever på livslögner men en del fixar att se sanningen som den är. Tufft och smärtsamt, därför många går med skyggslappar. En psykologisk text...gillar djupet.
2017-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP