Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värde

Det fanns en tid
då stenkulor i en påse
var mer värda än kronor och ören

det fanns en tid
då mandelblom på en äng
stod högre i kurs än dollarn

det finns en tid
då allt värde är förhandlingsbart

utom skogstjärnens blick
från dolda bottnar

genom tidens segment i vila
lager på lager

inget värde är högre
än du tillmäter det

inget värde lägre

en minuts tystnad
kan vara mer värd
än skramlet från all världens
vinstlotter ner i din egen ficka




Fri vers av Petter Wingren
Läst 406 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-06 09:45



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Gillar sista stycket för det är så sant. Särskilt i dagens stresskaos. :/
2017-05-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Gods och gull, i all ära. Viktigast är ändå kärlek och harmoni i livet. Din dikt delger läsaren värdefulla tankar om girighetens tunna värde.
2017-05-06

    ej medlem längre
Girigheten brer ut sig och ofta värdesätter vi helt fel saker. Du fångar det fenomenet så bra med dina kloka och välskrivna ord.
2017-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren