Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att hitta hem


Stormens öga

hon simmar mot strömmen

i ensamhet
exponerad

hopplöst
hudlös

hon är sin egen
svåraste antagonist

i stormens öga
i ensamhet
exploaterad

övertänd
underminerad
i stormens öga

flyter hon
tyngdlös

i det stora avgrundsdjupa blå

i oss

brinner
hennes
låga
evig

en urkraft starkare än ett stormande hav

© Maria Marängsviss, 8 maj 2017




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-10 13:00



Bookmark and Share


  Ronny Berk
förmedlar en känsla av sökandet och finnandet, god poesi, jag tycker om !
2017-05-14

  Stefan Albrektsson
Gillar repetitionerna (både de bokstavliga och assonanser/allitterationer) som stärker upplevelsen av simmandet mot strömmen! Och det lite allvarligt lekfulla i "övertänd / underminerad". Snyggt!
2017-05-12

  Anya VIP
Känner både smärta och styrka i orden. Sista raden andas sannerligen kraft. Känner igen mig i:
"hon är sin egen
svåraste antagonist "

Jaa så är det för mig med. Livet är en ständig kamp...tänker jag när jag läser.
2017-05-11

    ej medlem längre
Djupt, kraftfullt och berörande.
2017-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör!
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP