Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sen kväll i maj

En sen kväll i maj
ännu inte riktigt mörkt
lite ljummare luft nu
kanske ingen frost i natt

ingen vind men ett litet sus
hörs genom den lilla fönsterglipan
mörka skyar skymmer månen
hoppas på regn

kanske kommer hon i morgon
sommarens väna fe
stryker sin tröstande hand
över frostsvedda knopparna

då skall jag förlåta
den kalla vårens obarmhärtighet
längtar till solvarma dagar
stänger försiktigt fönstret mot natten




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 572 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-12 23:12



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Regn är rogivande och livgivande. Fin skildring i majkvällen!
2017-05-13

  Marianne Räf
Jag längtar, också, efter regn!
Det är så skönt och det behövs.
Fin dikt om den frusna våren!
2017-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP