Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kort inhopp. Återkommer när/om läget rättar till sig.


Harhjärtad och feg

 

som en kall hand runt lungorna

kramar du ur mig mina illusioner

låter min andedräkt bedra mig

med glosor om en förljugen framtid

 

 

som en hagelstorm i solarplexus

hamrar du fram mina fasor

sätter mellangärdet i skamvrån

när det harhjärtat hulkar och kräks

 

 

som en istapp genom hjärtat

karvar du ut mina drömmar

smälter till tusen krokodiltårar

när hoppet kavlas ut lik en bulldeg

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 494 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-15 20:12



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Det är vackert mitt i avgrundsmörkret. Dina metaforer är förtvivlat starka, distinkt utmejslade, "en hagelstorm i solarplexus", "en istapp genom hjärtat", "när hoppet kavlas ut lik en bulldeg" ...
Och avslutningen ...
Omöjligt att inte bli berörd.
2017-05-15

  henke_r
Avgrundens substantiv låter sig manifestera allt som vi önskar sopa under mattan. En stark och välskriven text. Applåd!
2017-05-15

  Syrran77
Så starka känslor du får fram ur de vackra orden! Modigt.
2017-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP