Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldtrumpet

Sänk ambitionen
dra upp persiennen
undan gardinen
datamaskinen
ner med garden
lyssna till tonen
från den som har
den höjda
intensiteten
den sjungande vännen
hörs flöjta och fröjda
skalorna stiga och falla
från näbben och guldtrumpeten
valde bland alla
de vackraste träden
mitt ibland husen
reviren där är den
den egna zonen
just den eken
som växer på tomten
lyssna till leken
musikaliteten
systemen
kompositionen
mot horisonten
improvisationen
den glasklara tonen
den sitter på grenen
där ingen får fast den
den kolsvarta trasten




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-16 05:57



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En underbar hyllning, till den absolut
finaste fågeln, både den svarta fjärderdräkten, lysande gula näbben och de fantastiska toner den frambringar.
2017-05-16

    ej medlem längre
En lovsång till koltrasten. Det gillar jag!
2017-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren