Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andetag

En ljuvlig kväll i soligaste maj
Jag vandrade i funderingar på en enslig kaj
Solen sakta sänkte sin himlakropp
Molnen simmade förbi med ett förtroligt hopp

Att ett sista andetag ska slösas bort
på en cigarett, på livet som är för kort
Min blick var vänd i en annan riktning
jag visste inte att det var slutet för min andning

Hade jag vetat, hade jag använt min sista tid
till att sjunga, dansa, dämpa min själsstrid
Kanske ta ett naket dopp
Vada långsamt i livets lopp

Tyvärr var där ingen varning
när din tryckande kraft kom, jag hade ingen aning
Jag föll genom tusentals tankar
Solen försvann från alla sandbankar

När det kalla vattnet omslöt mig helt
När mina lemmar och livet blev stelt
Då såg jag min förövares blick
Mina egna ögon såg på mig innan jag vände och gick




Bunden vers (Rim) av Jinhx
Läst 176 gånger
Publicerad 2017-05-16 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jinhx
Jinhx