Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte än

Dimman nådde inte hit upp
Såg dess ogenomträngliga luddiga tak strax nedanför
Dalgången doldes ända bort till bryggorna och en lång bit ut i vattnet också
Det var därfifrån den kom
Oftast till räddning
Mitt följe lurades lätt bort och jag behövde egentligen inte anstränga mig vid sådana undkommanden
I alla fall så länge vargarna hölls burade
Släpptes de lösa hade det slutat på annat sätt

Solstrålarna nådde precis över bergskammen och dimman löstes stilla upp
Tänkte vara här en stund
Kanske skulle jag ta och undersöka bergspasset igen
Det skulle nog med hjälp gå att flytta på de inkilade stenblocken
Men det fick bli senare i så fall

Jag la mig ner och tittade upp mot den lättmolnta skyn
En vacker dag såg det ut att bli
Men snart skulle jag bli upphunnen
Men inte än




Fri vers (Modernistisk dikt) av mihkel VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-21 08:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP