Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntligen, som en Törnrosa

äntligen
som en Törnrosa
nu vaknar den
trädgården
blinkar lite nyvaket
med sina förgätmigejblå ögon
och ruskar av sig torrt gräs
och bruna höstlöv

första floret maskrosor lyser solgult
trotsigt, uppnäst
jag låter er vara
i alla fall just nu
det finns så mycket annat
som är mera bråttom
men vänta bara

träden vid ån
klär sig i tunna sjalar
av späda blad och hängen
tänk, vårens modefärg är visst
lönnblomsgrönt
i år igen

nu öppnar jag grinden
till sommaren
och släpper den in
in i mitt liv
och mitt sinne ljusnar
livet blir lättare att leva




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-22 11:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP