Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorddop

Vad ska jag med färger till
ropade den som ser svartvitt
så det ekade under regnbågens valv

så förtjusande sa den färgblinda
grönt rött grönt rött

bågen blöt
spände sin sträng
tog ton och vände sig om
vände sig ner
vände sig rätt
ställde sig stadig
på jorden

som en skål
ett nav
ett fuktigt sköte
ett leende

i ångan därur
uppsteg aldrig hittills
skådade färger
som alla kunde se

toppen
nu fattar till och med jag
galoppen
sa hästen
och satte av i trav

jag får be om att stiga av
sa prästen tappade andan
såg i skålen sin egen grav

jag döper mig
över öppet hav
i moderns dotterns
och den heta andedräktens namn




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-25 08:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren