Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldklot

Jag vill nå
smärtpunkten

att jag...
det tar emot att erkänna
...tycker synd
om mig själv

lik den berusades
oförmåga
att hålla sig
på vägen

är jag mer hemma
i diket
än jag har anat

smaken i munnen
torkan i tanken

den mörka
blicken
inifrån och ut

utifrån
och in

rädslan
att bli sedd
utan meriter

min självömkan
tynger mig
som bly

nacken kröks
ryggen böjs
ögonen
stelnar och stirrar

var sitter jag fast
var kan jag
sparka ifrån

ett eldklot
visar sig
i mitt inre

det svävar
fritt

bränns
och svider
mot insidan
av mina organ

men renar
likafullt

mina sår
hittar hem
i att blöda
koagulera
och läka




Fri vers av Petter Wingren
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-26 09:10



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Det finns en styrka i att erkänna sig svag och ofullkomlig. Bra skrivet!
2017-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Att se sig själv i ljusets smärta, kväver och kräver. Du skriver så det gör ont i mig.
2017-05-26

    ej medlem längre
En fin, väl genomarbetad text som man känner igen sig i. Att känna att man inte uppfyller sina förväntningar på sig själv.
Slutet med den inre reningen är så bra!!
2017-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren