Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upphovsmannarätt

Om jag placerade
ett litet förtecken
framför en av noterna
i Bachs die Kunst der Fuge

eller bytte ordet on
mot off i Beatles
a day in the life

eller målade in en svala
vid ett av Chagalls
svävande kärlekspar

eller helt enkelt
kallade Mobergs böcker
ut-och-in-vandrarna

skulle jag med viss rätt
göra anspråk som upphovsman
och därmed ge väsentligt mer tyngd
åt mitt cv.

skulle jag doppa det yttersta
av spetsen på min pensel
i utspätt vatten

för att målla
ett tunt tunt lager
över hela mitt liv

skulle jag med viss rätt
göra anspråk på att
vara min egen upphovsman

i övertygelsen
att jag åstadkommit
ett helt nytt verk

men om jag då skulle överraskas
av min egen spegelbild

skulle jag utbrista
"Det är så där
en simpel tjyv ser ut"




Fri vers av Petter Wingren
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-29 01:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren