Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu brinner blomsters lågor

Nu brinner
blomsters
lågor upp i blom

nu rivs itu
nu går isär
brutna brustna
alla hjärtans
band och broar

faller flyter flödar
i heta strömmar
som solen spiller
kröner i eldkronor
blomkalkar över kalla
kroppar

alla lyssnar
till den lånta värmen
flyktingen vännen
i egen längtans klang
och läkedom

klockklingande
blodröda rösters möten
i väntan på nyponrosen
till förståelse
bortom förstå och förstånd

nu brister alla tomma
språk och fraser
brinner blomsters
konvaljevita klockors
ljusa lågor

strålar bryts och kastar
färgkaskader
upp i alla blommors
blomning

speglar i blad och vattenytor
den outtalade mening
den fullödigt rika fattigdom

som nu brinner
i blomsters lågor
upp i blom




Fri vers av Petter Wingren
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-29 08:19



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Lite hackig att läsa enligt mig, men väldigt fin titel! :)
2017-06-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Vemodsvacker dikt, med ljuvligt blomsterspråk i fina strofer.
2017-05-29

    ej medlem längre
En underbart vemodig dikt har du skapat här. Finns så mycket fint i den, men om jag väljer något som tilltalar mig extra mycket blir det:

"nu brister alla tomma
språk och fraser
brinner blomsters
konvaljevita klockors
ljusa lågor"

Mycket, mycket snyggt!
2017-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren